Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΘΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΥΛΙΚΑ:

  1. πιατάκι γλάστρας μικρό ή οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη πιατέλα (αν θέλετε να φαίνεται). Θα πρέπει να έχει  λίγο βάθος για να μην χύνεται έξω το νερό όταν την ποτίζετε.
  2. πράσινο σφουγγάρι (από ανθοπωλείο, κοστίζει ελάχιστα)
  3. κλαδιά ελάτου, πεύκου (εγώ μάδησα τα δέντρα του κήπου μου και έκανα διάφορες συνθέσεις)
  4. πέρλα-κολιέ (ωραίο θα ήταν να βάλετε πέρλα σε δυο διαφορετικά μεγέθη, εγώ δεν είχα, αλλά θα γινόταν πιο έντονο)
  5. στολίδια στο χρώμα που θέλετε να επικρατεί στην σύνθεση
  6. κεριά
  7. λακ ή διάφανο σπρεύ (από μαγαζί με μπογιές) για να ψεκάσετε και να κολλήσει η χρυσόσκονη
  8. χρυσόσκονη σε ότι χρώμα θα κυριαρχεί στην σύνθεση.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
           Τοποθετείτε το σφουγγάρι στο πιατάκι και το βρέχετε πολύ καλά τόσο όσο να μείνει λίγο νερό και στο πιατάκι. Θα βαρύνει και αυτό είναι και το ζητούμενο, ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί-τσουλήσει εύκολα μέσα στο πιατάκι. Τα κλαδιά που έχετε κόψει θα πρέπει στην μια άκρη τους να είναι ελαφρώς μυτερά ή κομμένα διαγώνια για να τα μπήξετε εύκολα μέσα στο σφουγγάρι. καλό θα ήταν να τα έχετε αρχικά ομαδοποιήσει με βάση το μήκος τους, ώστε να μην βάλετε στην μια πλευρά πολύ μακρύ κλαδί και στην άλλη ένα πολύ κοντό. Έτσι δεν θα υπάρχει συμμετρία. Τοποθετείτε πρώτα τα μακριά κλαδιά περιμετρικά και χαμηλά, έπειτα συνεχίζετε με τα πιο κοντά, πάλι περιμετρικά και περίπου στην μέση του σφουγγαριού και τελειώνετε με τα πιο κοντά πάνω πάνω. ΠΡΟΣΕΞΤΕ να έχετε κρατήσει χώρο στο κέντρο για το κερί ή αν έχετε πολλά λεπτέ κεριά να τα καρφώσετε στο σφουγγάρι πριν αρχίσετε να τοποθετείτε τα κλαδιά, γιατί στο τέλος δεν θα μπαίνουν. Έπειτα ψεκάζουμε και ρίχνουμε γρήγορα την χρυσόσκονη και στο τέλος στολίζουμε βάζοντας την έμπνευση μας σε λειτουργία!!!!!
             Μια τέτοια ανθοσύνθεση την πουλάνε το λιγότερο 15 ευρώ και εμένα μου κόστισε 6-7 ευρώ (εξαρτάται τι θα βάλετε για στολίδια, πόσο μεγάλη θα γίνει και τι κεριά θα χρησιμοποιήσετε).
 
 
                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου